Ihotyypit ja niiden hoito

06.12.2022


Iho voidaan jaotella erilaisiin tyyppeihin ihon kunnon ja rakenteen mukaan. Ihon hoidossa käytettävät aineet tulee valita ihotyypin ja ihon sen hetkisen kunnon perusteella.

Normaali iho

Normaali iho on usein tasainen ja pehmeä, ilman suurempia epäpuhtauksia. Tärkeintä normaalin ihon hoidossa on säännöllinen puhdistus ja kosteutus. Kevyt kosteusvoide riittää ylläpitämään ihon tasapainoa. Normaali iho hyötyy myös säännöllisestä kuorinnasta, joka auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja edistää solujen uusiutumista. 


Kuiva iho

Kuivalta iholta puuttuu kosteutta ja rasvoja. Kuiva iho tuntuu kireältä ja iho ei jousta. Se kutisee ja hilseilee helposti. Kuiva iho on erityisen herkkä auringolle ja tuulelle. Kuivaa ihoa tulisi hoitaa kosteuttavilla voiteilla ja seerumeilla, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia kuten hyaluronihappoa.  Öljypohjaiset voiteet auttavat lukitsemaan kosteuden ihoon. Lisäksi on tärkeää juoda runsaasti vettä pitääkseen ihon kosteustasapainon kunnossa.

Herkkä iho

Herkkä iho reagoi voimakkaasti ympäristön vaikutuksiin. Iho on helposti kutiava, kireä ja punoittaa. 

Herkkä iho vaatii erityisen lempeää hoitoa. Tuotteiden tulisi olla hajusteettomia ja sisältää rauhoittavia ainesosia kuten kamomillaa tai kaurauutetta. 


Rasvainen iho

Rasvainen iho johtuu talin liiallisesta tuotannosta. Iho on kiiltävä ja ihohuokoset ovat suurentuneet. Iho on altis epäpuhtauksille. Rasvainen iho tarvitsee kosteutusta. Iho tuottaa ylimääräistä talia kuivuessaan ja yrittäessään kosteuttaa itse itseään. Rasvaisen ihon puhdistus on erittäin tärkeää, jotta se pysyy puhtaana.

Epäpuhdas/akneiho

Epäpuhtaassa ihossa talirauhaset tuottavat liikaa talia. Ihohuokoset ovat suurentuneet ja iholle tulee helposti mustapäitä ja finnejä. Iho on tärkeää pitää puhtaana ja ihon kuorinta on hyvä tapa puhdistaa ihohuokosia.

Sekaiho

Sekaihossa on yleensä kahta eri ihotyyppiä; normaalia tai kuivaa ihoa ja rasvaista ihoa. Sekaiho usein kiiltää ja otsan ja nenän alueelle muodostuu epäpuhtauksia. Poskien iho on normaali tai kuiva. Ihon hoidossa on huolehdittava rasvaisten alueiden puhdistuksesta ja kuivien alueiden kosteutuksesta.

Ikääntynyt iho

Iän myötä iho muuttuu vähemmän joustavaksi ja tulee näkyviä juonteita ja ryppyjä. Myös maksaläiskät ovat yleisiä. 

Ikääntyvä iho kaipaa erityistä huomiota kosteuden ylläpitämiseen ja kollageenin tuotannon tukemiseen. Anti-age-tuotteet, kuten retinoli ja peptidejä sisältävät seerumit auttavat vähentämään juonteita ja lisäämään ihon kimmoisuutta. Lisäksi kosteuttavat ja ravitsevat naamiot voivat tehdä ihmeitä iholle, joka kaipaa lisäkosteutusta.


Erityishoidot ikääntyvälle iholle

RF-Meso mikroneulaushoito on tehokas vaihtoehto ikääntyvän ihon hoidossa. Tämä hoitomenetelmä stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä tekee ihosta joustavamman ja vähentää ikääntymisen merkkejä. Hoito auttaa myös tasoittamaan ihon sävyä ja vähentämään pigmenttiläiskiä. 

Lue lisää RF-Mesohoidosta tästä