Ihotyypit

06.12.2022


Iho voidaan jaotella erilaisiin tyyppeihin ihon kunnon ja rakenteen mukaan. Ihon hoidossa käytettävät aineet tulee valita ihotyypin ja ihon sen hetkisen kunnon perusteella.

Normaali iho

Normaali iho on pehmeä ja kuulas, iho on tasainen eikä siihen muodostu helposti epäpuhtauksia. Normaalille iholle riittää peruspuhdistus ja kosteutus.

Kuiva iho

Kuivalta iholta puuttuu kosteutta ja rasvoja. Kuiva iho tuntuu kireältä ja iho ei jousta. Se kutisee ja hilseilee helposti. Kuiva iho on erityisen herkkä auringolle ja tuulelle. Kuiva iho hyötyy perushoidon lisäksi kosteuttavasta seerumista. Muista myös juoda hyvin. Solujen sisäinen nesteytys on tärkeää.

Herkkä iho

Herkkä iho reagoi voimakkaasti ympäristön vaikutuksiin. Iho on helposti kutiava, kireä ja punoittaa. Herkkä iho vaatii suojaavat, rauhoittavat ja hajusteettomat tuotteet.

Rasvainen iho

Rasvainen iho johtuu talin liiallisesta tuotannosta. Iho on kiiltävä ja ihohuokoset ovat suurentuneet. Iho on altis epäpuhtauksille. Rasvainen iho tarvitsee kosteutusta. Iho tuottaa ylimääräistä talia kuivuessaan ja yrittäessään kosteuttaa itse itseään. Rasvaisen ihon puhdistus on erittäin tärkeää, jotta se pysyy puhtaana.

Epäpuhdas/akneiho

Epäpuhtaassa ihossa talirauhaset tuottavat liikaa talia. Ihohuokoset ovat suurentuneet ja iholle tulee helposti mustapäitä ja finnejä. Iho on tärkeää pitää puhtaana ja ihon kuorinta on hyvä tapa puhdistaa ihohuokosia.

Sekaiho

Sekaihossa on yleensä kahta eri ihotyyppiä; normaalia tai kuivaa ihoa ja rasvaista ihoa. Sekaiho usein kiiltää ja otsan ja nenän alueelle muodostuu epäpuhtauksia. Poskien iho on normaali tai kuiva. Ihon hoidossa on huolehdittava rasvaisten alueiden puhdistuksesta ja kuivien alueiden kosteutuksesta.

Ikääntynyt iho

Iän myötä iho muuttuu vähemmän joustavaksi ja tulee näkyviä juonteita ja ryppyjä. Myös maksaläiskät ovat yleisiä. Ikääntyvälle iholle on tehokkaita anti-age-tuotteita, ja iho hyötyy kosteuttavista naamioista.

RF-Meso mikroneulaushoito on tehokas hoito ikääntyvälle iholle. Hoito aktivoi ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Ihosta tulee kimmoisampi, tasaisemman värinen ja ihon pienet juonteet tasoittuvat. Lue lisää tästä